Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. díl projektu Gens Una Sumus

 Krátké shrnutí pětidenní akce na Slovensku

stare-logo.jpg

Od středy 17. 8. do neděle 21. 8. 2011 jsme byli hosty u našich slovenských šachových kolegů z týmu ŠK Komplet Trnava-Modranka.

Do kempu Na Planinke uprostřed hezké přírody jsme jako dvacetičlenná skupinka dorazili ve středu později odpoledne.

Nabitý program začal od prvního okamžiku vzájemného setkání. Po přivítání a ubytování jsme stihli společně odehrát bleskový turnaj, jehož výsledky jsou přiloženy zde. Skvělého výsledku za slovenskou mladou nadějí dosáhl náš Milan Ševčík. Po turnaji následovalo opékání párků, přičemž nebylo pouze cílem připravit si večeři, ale také využít této chvíle k vzájemnému seznámení.

Další den, aby se stihl všechen naplánovaný program, jsme se už v 7:30 účastnili šachové rozcvičky. Následoval trénink s velmistrem Likavským a posléze se nově nabyté znalosti snažil každý využít v zápase Česko x Slovensko na 15 šachovnicích. Během dne se ještě stihnul fotbalový zápas, turnaj v rapidu a výlet na Katarínku pro ty, co se neúčastnili rapidu. Celý den byl opět ukončen u táborového ohně.

Náplň dalších dní byla hodně podobná. Každému dni vévodily zejména šachové aktivity (dohrávka turnaje v rapidu, simultánka s velmistrem, šachové tréninky), na řadu ale přišel i volejbal a další více odpočinkové aktivity jako např. návštěva koupaliště, vycházka na hrad, tenis a poznávání blízkého okolí.

Když jsme v neděli po společném obědu a rozloučení odjížděli, byli jsme bohatší o spoustu zážitků z příjemně strávených pěti dní.

 

Atmosféru celé akce můžete lépe poznat z fotografií v sekci "Fotogalerie Gens Una Sumus"