Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. díl projektu Gens una Sumus

nove-logo.jpg 

Výlet do Trnavy

V pátek 11. 5. vyrazila dvacetičlenná výprava lipoveckých hráčů na třídenní šachovou akci k partnerskému týmu v Trnavě-Modrance.

Na místo jsme dojeli v pátek podvečer, čímž začal nabitý třidenní program.

Po ubytování jsme všichni usedli k příjemné strávené chvili u večeře. Jakmile jsme aspoň z části jídlo strávili, vydali jsme se hrát malou kopanou na blízké hříště. Toto přátelské utkání se nám podařilo vhyrát 2:0 - mimo jiné díky skvěle chytajícímu Zedenkovi.  Během večera se ještě stihnul odehrát dvoukolový zápas hráčů Lipovce proti Modrance. Zde se naopak vedlo lépe hráčům Modranky.

Hlavním bodem akce byl sobotní silně obsazený turnaj v Pezinku. Mnoha hráčům Lipovce se na turnaji dařilo, o čemž svědčily jejich performance, které byly mnohdy o několik set bodů vyšší než aktuální ela. Podrobné informace o turnaji nalezenete pod následujícím odkazem, výsledky jsou přiloženy zde. Večer po turnaji pak následoval ještě souboj kuželkách.

Poslední den, neděle, byl již spíše v odpočinkovém duchu. Navštívili jsme trnavské muzeum orientované na historii okolí Trnavy, z muzea jsme se přesunuli na společný oběd a celou akci jsme zakončili procházkou po historickém centru Trnavy.

Celkově myslím, že můžu říci, že všichni účastníci byli s akcí maximálně spokojení a nikdo nelitoval, že se jí zúčastnil.

Více o společných šachových akcích je také možno najít na stránkách trnavského klubu.