Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 24. 10. 2010

Neděle 24. 10. 2010 - 2. kolo KP 1

ŠK GARDE  LIPOVEC  ,,A“  -  TJ  ZNOJMO

                5,5                   :               2,5 

Další  těžké utkání,  ve kterém  domácí lipovecké ,,A“ přivítalo houževnaté soupeře ze Znojma. Domácí nastoupili v nejsilnější sestavě.

Průběh utkání se vyvíjel ve zcela klidném tempu.

Avšak na 7. šachovnici hned na začátku domácí hráč Martin Habina zahrál soupeři taktický prvek, ve kterém se soupeř nakonec ubránil, i když byl pod tlakem partie skončila nakonec remízou.

Na ostatních šachovnicích byl průběh takový:

Na 1. šachovnici IM Petr Pisk sehrál těžkou bitvu se Zdeňkem Kavanem, ve které Petr uplatnil svoje rozsáhlé šachové umění až v samotném závěru, když měl velkou časovku.

Na 2. a 3. šachovnici bohužel bodovali hosté a to plným bodovým ziskem, kde hosté až v samotném závěru rozhodli o svých výhrách na těchto šachovnicích a korigovali výsledek.

Na 4. šachovnici rozhodl o svém vítězství Jirka Sekanina vcelku v poklidném zápase, kde uplatnil svoji převahu v koncovce, ve kterém měl o pěšce více.

Martin Handl na 5. šachovnici odolal ataku znojemského mladého hráče

Lukáše Mikulů, který mu obětoval 2 lehké figury za rozbití Martinova královského křídla, ale Martin se svými zkušenostmi nenechal nikoho na pochybách a svoji materiální převahu dokázal prosadit ve svou výhru.

Překrásnou partii zahrál Vlastimil Chládek ve kterém uplatnil zdravé strategické šachové myšlení a svým plánem  ve velké časové tísni dovedl svými postouplými pěšci v koncovce k jeho další výhře nad silným hráčem.

Partie byla vedena přesně ve stylu Vlastíka.

Na 7. šachovnici, jak jsem psal Martin Habina nakonec remízoval, když v závěrečné pozici stál lépe, ale v zájmu taktiky mužstva byla nabídnuta remíza.

Michal Rada zcela jasně dal najevo, kdo je pánem na 8. šachovnici a svým útočným stylem nakonec prolomil soupeřovo houževnaté opevnění a po vniknutí jeho dámy za pomoci střelce, pěšce a věže dostal soupeře pod matový útok. I když v průběhu partie hrál Michal s pěšcem méně.

Utkání tedy zaslouženě vyhráli domácí ŠK  GARDE  LIPOVEC  ,,A“  a potvrdili, že opravdu mají výborně složenou sestavu.

Sestava  lipoveckého ,,A“ dle šachovnic:

IM Petr Pisk, Oldřich Kopřiva, Václav Chládek, Jiří Sekanina, Martin Handl, Vlastimil Chládek, Martin Habina, Michal Rada.

Bodový zisk výhry: IM Petr PISK, Jiří SEKANINA, Martin HANDL, Vlastimil CHLÁDEK, Michal RADA

Remízy: Martin HABINA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář