Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 7. 11. 2010

Neděle 7.listopadu 2010 - KP2 ,,A" ročník 2010 / 2011 - 2. kolo

 

MKS Vyškov ,,A“    -   ŠK Garde Lipovec ,,B“

           3,5                   :             4,5                          


Ve velmi vyrovnaném utkání 2 silných týmů se štěstí přiklonilo k lipoveckému ,,B“.

První partie skončila až po 4 hodině hry, kdy náš hráč František Fajstl se svými dlouhodobými šachovými zkušenostmi porazil kvalitního hráče pana Kupčíka v koncovce, kde zisk druhého pěšce byl rozhodujícím faktorem pro Františka Fajstla, který dotáhl svoji hru do vítězného konce.

Druhý bod pro lipovecké ,,B“ získal zkušený hráč Janko Mižák, který v nevypočitatelné pozici v koncovce nachystal na pana Martinoviče  léčku,  jak se pak ukázalo byl to tah, který ovlivnil tuto partii, poněvadž Janko měl o něco horší pozici než soupeř, ale partie se hrají až do konce tudíž 2 bod pro náš tým byl dobrým začátkem.

Třetí bod pro Lipovec získal velice přesný hráč Josef Plch, který získal figuru za 2 pěšce s panem Jakubčíkem, které později získal nazpět takže to vlastně byla figura navíc.

Pak prohrál Luboš Ševčík, který v zahájení ztratil pěšce bohužel byl to zřejmě faktor, který se podepsal na této partii. Pan Majetič svoji šanci dokonale využil.

Vydřenou remízu vybojoval talentovaný mladík David Ševčík, který měl horšího střelce, ale své tahy hrál velice dobře, takže po nějakém opakovaném tahání se domluvili s protihráčem na remíze.

I když lipovečtí měli 3,5 bodu stále potřebovali 1 bod, aby si mohli připsat svoje 2 vítězství. Jenže všechny 3 zbývající partie byli výhodnější pro domácí Vyškov. První svou výhodu zužitkoval vyškovský hráč Richard Kocman, který uplatnil svého pěšce navíc s Milanem Ševčíkem.

Druhou zbývající partii pro Vyškov prosadil do svého vítězného konce pan Rozumek Vlastimil v zajímavé partii porazil našeho zkušeného hráče Romana Flašara, který se snažil ,,věčným šachem“ zremizovat partii bohužel ke vší smůle k našemu hráči se vyškovskému hráči podařilo z ,,věčného šachu“ vylízat.

Nakonec musela rozhodovat poslední partie ve kterém hrál náš lipovecký hráč hrající v úžasné super  formě Vlastimil Chládek proti výbornému hráči Františku Kejíkovi.

Oběma hráčům zbývali do konce necelé 4 minuty, Vlastík, který má pevné ocelové nervy nachystal 1 tahový mat, který soupeř přehlédl.  Bylo to šťastné vítězství zároveň rozhodující bod pro lipovecké ,,B“ Musím zdůraznit, že Vlastík šel ke svému vítězství kupředu svou přesnou, útočnou  a cílevědomou hrou.

 
Sestava  lipoveckého ,,B“ dle šachovnic:

František Fajstl, Vlastimil Chládek, Jano Mižák, Roman Flašar, David Ševčík, Josef Plch, Luboš Ševčík, Milan Ševčík.

 

Bodový zisk výhry: František FAJSTL, Vlastimil CHLÁDEK, Jano MIŽÁK, Josef PLCH

Remízy: David ŠEVČÍK

Odkaz: http://db.chess.cz/soutez.php

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neděle 7.listopadu 2010 - KP2 ,,A" ročník 2010 / 2011 - 2. kolo

 

Spartak Adamov ,,B“- ŠK Garde Lipovec ,,C“

      4,5              :               3,5  

                     

Utkání ve kterém šlo oběma týmům o hodně a při konečném zúčtování na konci sezóny by mohlo mít rozhodují podíl na umístnění v tabulce se nakonec radovali domácí hráči Spartaku Adamov ,,B“

Lipovecké ,,C“ bojovalo velice srdnatě, ale bohužel šanci alespoň na remízu to však nestačilo. Přesto patří obdiv všem hráčům lipoveckého ,,C“ za předvedený výkon vyzdvihl bych především mladého velmi talentovaného Miloše Ševčíka a Jiřího Kratochvíla, kteří podali výborný výkon.

Sestava  lipoveckého ,,C“ dle šachovnic:

Krejčí Petr, Ševčík Miloš, Nečas Michal, Kratochvíl Jiří, Grim Marian, Kratochvíl Martin, Krejčí František, Longhin Oto

 

Bodový zisk výhry: Miloš ŠEVČÍK, Jiří KRATOCHVÍL

Remízy: Michal NEČAS, Martin KRATOCHVÍL, František  KREJČÍ

 

Odkaz: http://db.chess.cz/soutez.php

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neděle 7.listopadu 2010 - Základní soutěž - ročník 2010 / 2011 - 1. kolo

ŠK Garde Lipovec ,,F  - Rovečné ,,B“

 

                   4              :              1                     


Utkání mělo jednoznačný průběh. Jako první vyhrál Jirka Rimpler pak hosté vyrovnali, ale další body přidali jen lipovečtí nakonec z toho byla jasná výhra první 3 body tedy jsou doma v Lipovci.

 

Sestava  lipoveckého ,,F“ dle šachovnic:

Doležel Milan, Rimpler Jiří, Petržela Jan, Sedlák Josef, Cetkovský Martin

Bodový zisk výhry: DOLEŽEL Milan, RIMPLER Jiří, PETRŽELA Jan, CETKOVSKÝ Martin

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář